27 Kasım 2015 Cuma

Mezuniyet Hediyesi; Şeker Kavanozu

Mezuniyet dönemi başladı. Mezuniyet törenleri ardarda geliyor ilköğretim, lise, üniversite… Hepsinin paylaştığı ortak tatlı bir heyecan. Siz de bu tatlı telaş arasında yakınlarınızın gülümsemesini görmek ve telaşlarına biraz neşe katmak isterseniz size sevimli bir sürpriz önerim var; Mezuniyet hediyesi şeker kavanozu
Çok fazla zahmet gerektirmeyen ama sonucunda çok tatlı görünen bu el yapımı mezuniyet hediyesi şeker kutuları eminim sevdiklerinizi mutlu edecektir.
Gelelim bu şirin mezuniyet sürprizinin nasıl yapıldığına.

 Mezuniyet hediyesi şeker kavanozu yapımı:


1- Temiz bir kavanozla çalışmanız hediyenizin estetik durması açısından önemlidir.Bu yüzden kullanacağınız kavanozdaki etiket izlerini birazcık alkol yardımı ile silebilirsiniz.
2- Kep kısmını hazırlamak için seçtiğiniz bordo ya da siyah renkteki kartonun bir köşesine resimdeki gibi kavanozun kapağını yerleştirin.Köşelerden 1.5 cm içe yerleştirmeye dikkat edin böylece kavanozun kapağından 1.5 cm dışa çizilmiş bir kare parça kesin.
Kavanoz kapağının etrafını dönecek uzunlukta(kavanoz kapağının çapının 3 katı uzunluk yeterli olacaktır yinede bir iki cm fazladan pay bırakarak kesin veya daha kolay bir anlatımla elde ettiğiniz karenin bir kenarının dört katı uzunluğu uygun olacaktır.) ve yaklaşık 2 cm genişliğinde bir şerit daha kesin. Genişlik konusun kavanoz kapağının boyutuna dikkat edin çünkü bu şeriti kavanoz kapağının kenarlarını kaplamak için kullanacağız 2cm yeterli olmazsa daha geniş bir şerit kesmeniz gerekebilir.
3- Şeriti kavanoz kapağına resimdeki gibi yapıştırıcı ile yapıştırın, uzun gelen kısmı üstüne dolayabilrsiniz. Daha sonra kare parçaya kapağın tavan kısmını yapıştırın.




4- Geriye kepin püskülünü yapmak kaldı. İpi parmağınıza resimdeki gibi birkaç kez dolayın ve eliniz uzunluğunda bir ip parçasıyla ortasından düğüm atın. Oluşturduğunuz üst üste dolanmış yuvarlak ip tomarını 3.karedeki gibi kesin. Püskülü oluşturmak için iki ayrı tarafta kalan ipçikleri başka bir ip yardımıyla birbirine bağlayın(Orta sırada gösterildiği gibi). Son olarak bağlamak için kullandığınız ipin dışta kalan uçlarını iğne yardımıyla iplerin arasına sokarak ortadan kaldırın. Püskülünüz hazır.
5- Püskülü kepinize yapıştırın ve minik bir kağıt ya da karton parçasıyla resimdeki gibi minyatür diplomanızı da oluşturun.



Üzerine ‘’Mühendis Hanım,  Avukat Bey, Başardın, Seninle Gurur Duyuyorum ya da Seni Seviyorum’’ tarzı istediğiniz mesajı yazdığınız kağıdı da hazırladıktan sonra kavanozun ortasına yapıştırdığınız kurdelenin üstüne tutturun. İşte mezuniyet hediyesi fikrimiz böyle
İstediğiniz şeker ya da çikolataları da doldurduktan sonra bu şirin mi şirin manevi mezuniyet hediyeniz hazır 



:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

👨‍✈️ Askere Giden Sevgiliye Hediye 👨‍✈️

İçinde hem aşk hem dolu dolu hasret kokan   askerlerimize özel hediye setimiz. Müşterimiz Buğlem Hanım asker hediye seti hazırlamak...