27 Kasım 2015 Cuma

Dolar diploma ile Mezuniyet Hediye

Bir püskül, siyah fon kağıdı, bir kavanoz ve sahte dolarlarla yapılan bu sevimli proje, düşük maliyetiylemezuniyet hediyesi arayan gençler için yüz gülümseten bir çalışma öyle değil mi ?
Nasıl Yapılır ?
- Düşük sıcaklık sıcak tutkal tabancası 
- Siyah stok kartı 3 inç kare parça 
- siyah kart stoğu 1 × 10 inç şeridi 
- halka ve kapaklı bir bira bardağı büyüklüğünde mason kavanoz 
- nakış ipliği (sarı veya turuncu) 
- pirinç Brad 
- Uzun bir reach Delgeç
Başlamak için, nakış ipliği ile püskül yapmanız gerekir.Sonra siyah kart stoğu kare parçasının ortasına küçük bir delik yumruk olacak. Önce o delikten brad uçlarını itmek, orta delikten püskül uzun bir parça çekin. Brad etrafında nakış ipliği uzun bir parça sarın ve bant parçası ile aşağı sabitleyin.

Şimdi mason halka siyah kart stoğu kare parça kavanozumuzu sıcak tutkal hazırız. Halka düz üstüne sıcak tutkal ekleyin ve basın ters siyah kart stoğu üzerine ortaladı. Şimdi sıcak mason kavanoz halka etrafında kartı destesi uzun siyah şerit tutkal. Bu kadar! Süper basit!
Dolar diplomalarını yapmak için, ben her bir dolar yukarı doğru döndürün için kalın bir şarpi kullanılır. Ben de her biri yukarı kravat ucuz plastik balon dize kullanılır.
Ve Sonuç.

Mezuniyet Hediyesi; Şeker Kavanozu

Mezuniyet dönemi başladı. Mezuniyet törenleri ardarda geliyor ilköğretim, lise, üniversite… Hepsinin paylaştığı ortak tatlı bir heyecan. Siz de bu tatlı telaş arasında yakınlarınızın gülümsemesini görmek ve telaşlarına biraz neşe katmak isterseniz size sevimli bir sürpriz önerim var; Mezuniyet hediyesi şeker kavanozu
Çok fazla zahmet gerektirmeyen ama sonucunda çok tatlı görünen bu el yapımı mezuniyet hediyesi şeker kutuları eminim sevdiklerinizi mutlu edecektir.
Gelelim bu şirin mezuniyet sürprizinin nasıl yapıldığına.

 Mezuniyet hediyesi şeker kavanozu yapımı:


1- Temiz bir kavanozla çalışmanız hediyenizin estetik durması açısından önemlidir.Bu yüzden kullanacağınız kavanozdaki etiket izlerini birazcık alkol yardımı ile silebilirsiniz.
2- Kep kısmını hazırlamak için seçtiğiniz bordo ya da siyah renkteki kartonun bir köşesine resimdeki gibi kavanozun kapağını yerleştirin.Köşelerden 1.5 cm içe yerleştirmeye dikkat edin böylece kavanozun kapağından 1.5 cm dışa çizilmiş bir kare parça kesin.
Kavanoz kapağının etrafını dönecek uzunlukta(kavanoz kapağının çapının 3 katı uzunluk yeterli olacaktır yinede bir iki cm fazladan pay bırakarak kesin veya daha kolay bir anlatımla elde ettiğiniz karenin bir kenarının dört katı uzunluğu uygun olacaktır.) ve yaklaşık 2 cm genişliğinde bir şerit daha kesin. Genişlik konusun kavanoz kapağının boyutuna dikkat edin çünkü bu şeriti kavanoz kapağının kenarlarını kaplamak için kullanacağız 2cm yeterli olmazsa daha geniş bir şerit kesmeniz gerekebilir.
3- Şeriti kavanoz kapağına resimdeki gibi yapıştırıcı ile yapıştırın, uzun gelen kısmı üstüne dolayabilrsiniz. Daha sonra kare parçaya kapağın tavan kısmını yapıştırın.




4- Geriye kepin püskülünü yapmak kaldı. İpi parmağınıza resimdeki gibi birkaç kez dolayın ve eliniz uzunluğunda bir ip parçasıyla ortasından düğüm atın. Oluşturduğunuz üst üste dolanmış yuvarlak ip tomarını 3.karedeki gibi kesin. Püskülü oluşturmak için iki ayrı tarafta kalan ipçikleri başka bir ip yardımıyla birbirine bağlayın(Orta sırada gösterildiği gibi). Son olarak bağlamak için kullandığınız ipin dışta kalan uçlarını iğne yardımıyla iplerin arasına sokarak ortadan kaldırın. Püskülünüz hazır.
5- Püskülü kepinize yapıştırın ve minik bir kağıt ya da karton parçasıyla resimdeki gibi minyatür diplomanızı da oluşturun.



Üzerine ‘’Mühendis Hanım,  Avukat Bey, Başardın, Seninle Gurur Duyuyorum ya da Seni Seviyorum’’ tarzı istediğiniz mesajı yazdığınız kağıdı da hazırladıktan sonra kavanozun ortasına yapıştırdığınız kurdelenin üstüne tutturun. İşte mezuniyet hediyesi fikrimiz böyle
İstediğiniz şeker ya da çikolataları da doldurduktan sonra bu şirin mi şirin manevi mezuniyet hediyeniz hazır 



:)

19 Kasım 2015 Perşembe

Yıldönümü Hediye Fikri

Merhabalar bu gün size yıl dönümünüzü daha anlamlı kılacak bir hediye paylaşacağım.Hem sevgililerin hemde eşlerin rahatlıkla yapabileceği bir hediye...Yıllar geçtikçe ilişkilerde birbirimize birkaç yaratıcı hediyeler vermiş oluyorsunuz.
Fikir basit  birlikte olduğunuz yıl miktarı için küçük hediyeler vermek. Burada 15 yıl 15 hediye hediyeler çok zor gibi görünüyor . Örnek SO iskambil kartları, en sevdiği ayçiçeği tohumu, yeni çorap,sevdiği çikolta  seçmemde ___ hediyeler arasında, bunları tamamlamayı ve onlara bazı sevimli kara tahta numaraları eklemek!
Doğum günleri, bir afiş kullanılan bir bebek duş, ... .hemen her  PCden rahatlıkla yapabileceğiniz  rakamları oluşturuyorsunuz.Ve her yıl için hazırladığınız hediyelerin üzerine yapıştırıyorsunuz. :)

Kendin Yap Hediye Fikirleri


Dikdörtgen şeklinde kesilmiş tahtayı beyaza boyayın. Üstüne baş harflerinizi yazın ve evinin baş köşesine koymasını isteyin. :)


Kavanozlar gerçekten nimet. :) Değişik şekillerde süsleyebileceğiniz kavanozların içine koyacağınız notları bu şekilde de sergileyebilirsiniz. 

Bir kartona, çerçeveye veya onun kapısına yapıştıracağınız bu notlar sevgilinizi çok mutlu edecek. Onun nasıl biri olduğunu anlatmak için de iyi bir fırsat.

Sizin de benim gibi yemek yemeyi seven bir sevgiliniz varsa bu fikir tam size göre. :) Bir şişe veya kavanoz içine onun sevdiği atıştırmalıklardan koyabilirsiniz. Jelibon olur, şeker olur. Çikolata koymanızı önermiyorum çünkü erime ihtimali yüksek. 

Onu ne kadar sevdiğinizi ya da onu neden sevdiğinizi anlattığınız bir mektup yazın. Sonra böyle şirin bir şişe içinde ona verin. Şişenin içinde mesaj fikri hem gizemli hem sevimli. 


Sihirli Hediye Paketleme

Yukarıda yapımı anlatılan kalbin içine istediğiniz minik bir hediyeyi saklayabilirsiniz.Hem basit hem değişik denemeye değer :)

Doğum Günü (Kart) zamanı!

Uzun süredir bir ilişkiniz yada arkadaşınız artık yıllar yıllar hep aynı hediyeleri almaktan bunalıyor insan. Farklı değişikli sevenler için hediyenizin yanına farklı doğum günü kartı. Burada birlikte dördüncü doğum günü kutlamak için doğum günü kartı yapımı anlatacağım.
 Burada denemek için  fikir!
Şuan kırtasiyede bulabileceğinizin renkli bantlarla basit bir şekilde sayıyı renk renk hazırlıyoruz.
Alevler bant yapılmış olan üst ve fitiller çizmek, sonra bant şeritler uygulayabilirsiniz. Alev şekilleri ile yaygara istemiyor musun? Sadece onları da çizebilirsiniz.Doğum günün olmazsa olmazı mumlardır bence.

👨‍✈️ Askere Giden Sevgiliye Hediye 👨‍✈️

İçinde hem aşk hem dolu dolu hasret kokan   askerlerimize özel hediye setimiz. Müşterimiz Buğlem Hanım asker hediye seti hazırlamak...